Carrouselwedstrijd Assendelft

Na maanden van voorbereiding reed het BLOK-carrouselteam vandaag de eerste onderlinge wedstrijd. Het wekelijks oefenen op de woensdagavond, onder leiding van Vincent Valk, moest nu zijn vruchten afwerpen.

Zaterdagmiddag verzamelden de carrouselleden zich al op de manege om de paarden klaar te maken. De Hollandsche Manege heeft vijf carrouselteams, die allemaal mee gingen op wedstrijd. Daardoor konden we de taken gelukkig verdelen. De BLOK-leden moesten zaterdagmiddag de paarden invlechten. Die er erg mooi uitzagen!

Zondagochtend om half 6(!!) moesten de BLOK-leden zich al verzamelen op de Hollandsche Manege. De paarden werden voor het laatst gecheckt en daarna in de veewagen geladen. Om kwart voor 7 vertrokken we naar Hippisch Centrum De Delft in Assendelft.

Het BLOK-carrouselteam startte als derde groep van de dag. De paarden hadden er zin in en uiteindelijk was het dan zover. In de wedstrijdring werd een strakke proef gereden. Het team is tevreden, maar blijft doortrainen om nog beter te worden. De dames werden beloond met mooie punten, maar er waren ook nog een paar aandachtspunten. Uiteindelijk is het team op een mooie 9de plaats (van de 20 equipes) geëindigd!

Het was een lange en vermoeiende dag, maar deze toppers hebben fantastisch gereden en terecht een mooie prijs gewonnen! We zijn heel trots op jullie meiden! Nu de puntjes op de ‘i’ en knallen bij de volgende wedstrijd!

Klik hier voor een film van de dag.

nl_NLDutch