IJslanderrit

IJslander rit

Op zondag 21 januari maakte BLOK een tripje naar een kleine stal, genaamd  Foxan in Kuinre. De stal heeft alleen IJslanders en heeft er een heleboel! Sandra, de eigenaresse van de stal, vertelde ons dat ze er wel 34 hebben! Ze stonden allemaal samen in een grote ruimte en konden het allemaal erg goed met elkaar vinden. Sommigen deden een dutje terwijl anderen stonden te zonnen buiten. Ook hadden ze allemaal IJslandse namen met een speciale betekenis, sommige namen erg moeilijk te onthouden!

BLOK

We gingen in twee groepen, eentje ‘s ochtends en eentje ‘s middags. Iedereen kon zijn eigen IJslander kiezen en had genoeg keuze – langzaam, snel, makkelijk, lief of meer eigenwijs. Sandra kende al haar paarden door en door, zo kreeg ieder een paard naar wens.

Na het uitzoeken van de paarden, gingen we de paarden borstelen. Het kostte ons veel tijd om de paarden ‘schoon’ te krijgen door de dikke van de IJslanders en ze wel een schoonmaakbeurt nodig hadden! Na een korte uitleg over de zadels en hoofdstellen en hulp hierbij, waren we klaar om te vertrekken! We konden niet wachten om de kenmerkende gang van IJslanders – de tölt – uit te proberen!

De eerste groep had wat problemen in het begin, omdat hun paarden héél erg blij waren dat ze weer op pad gingen en werden daardoor een beetje wild. In een snelle tölt gingen we plots de bocht door en viel Rayna’s paard met haar erop! Gelukkig mankeerde Rayna en haar paar niets en was er niet iets ergs gebeurd. Na een tijdje werd alles weer rustig en konden we weer relaxed verder met de rit.

BLOK buitenrit

De tweede groep had ook veel plezier met hun paarden. Carly’s paard ging erg snel de hele tijd en op een gegeven moment brak het hoofdstel en moest die vervangen woerden! Toen de groep terug kwam, was het al donker aan het worden, maar ze hebben netjes geholpen met het voeren van de paarden.

Ondanks alle avonturen, heeft iedereen genoten van de rit. Het weer was perfect en de rit naar Kuinre was niet erg lang. We hebben op echte IJslanders gereden en we hebben de tölt ervaren! Na de rit waren veel leden het ermee eens dat de tölt veel comfortabeler is dan de normale draf. Het was een hele leuke dag en we gaan zeker nog eens terug! Bon Bon Blok!

BLOK buitenrit

De volgende rit staat gepland op 11 februari op The Mill Ranch. We kijken er al naar uit!