Westernles

Op zondag 23 april stond er een Westernles op de planning! Om 11 uur vertrokken we met negen BLOK-leden naar Aalsmeer om op bezoek te gaan bij Jamie Verkerk Western Horses. Iedereen was helemaal klaar om het westernrijden uit te proberen. We werden hartelijk ontvangen door Jamie, haar collega Hansje en hun honden.

Het opzadelen was al helemaal anders dan we gewend zijn, aangezien een westernzadel er een stuk anders uitziet dan de zadels bij ons op de manege. Het rijden ging in het begin zeker niet vanzelf. Het was lastig en het voelde wacht alsof we opnieuw moesten leren paardrijden. De teugels moesten heel los hangen en je begeleidt het paard vooral met lichaamsbewegingen.

Na een paar rondjes oefenen met sturen, mochten we een drafje uitproberen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig zaten de westernzadels heel fijn en konden we lekker doorzitten. Na enkele rondjes begonnen we het (eindelijk) door te krijgen en mochten we zelfs met één hand draven! Hierna waagden we ons aan een galopje, en waanden wij ons voor even op de prairie in Amerika als echte cowboys!! Het was een hele leuke ervaring en iedereen heeft genoten!