De eerste woensdag

Eindelijk we konden weer lessen. Elf weken lang hebben we geen lessen gehad in verband met het coronavirus. Helaas werden ook alle andere uitjes geschrapt, dus was afgelopen woensdag des te meer reden voor een feestje op de manege!

Woensdagavond kwart voor zeven stroomde de Hollandsche manege als van ouds vol met BLOKKERS, nou ja een handje vol BLOKKERS maar dit keer. De beperkingen gelden namelijk nog steeds, maar dat kon ons enthousiasme niet remmen. Om alles gestroomlijnd te laten verlopen waren de lessen alvast ingedeeld door onze ritmeester Freek.

Om zeven uur kon dan ook daadwerkelijk de eerste les beginnen, een gezellige drukte in de baan, ondanks er minder mensen waren. Om acht uur was het ook gezellig druk in de buitenbaan, een deel van het carrouselteam oefende hun persoonlijke dressuurvaardigheden, om zich ook weer helemaal klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Als laatste les van de avond was er ook de negen uurs les, die de prachtige gerestaureerde binnenbaan konden uitproberen.

Naast dat het voor velen het weer even wennen was om op een paard te zitten, was het voor sommige leden ook de eerste keer dat ze de foyer konden betreden. Deze was in verband met restauratie werkzaamheden al sinds september 2019 dicht. Na vele verbaasde en enthousiaste blikken, waren ook zij helemaal gewend aan het luxe onderkomen van BLOK. We hebben de avond traditiegetrouw afgesloten met een wijntje in de foyer.  

Wij kijken al uit naar de volgende woensdagavonden, een beetje anders, maar net zo gezellig! Opgeven voor de lessen kan elke week via bestuurblok@gmail.com.