Dressage

Elke woensdagavond zijn er meerdere dressuurlessen van verschillende niveaus. Zo zijn er lessen voor beginnende, half gevorderde en gevorderde ruiters. BLOK-leden worden in overleg ingedeeld in de les die het beste bij hun niveau past.

Elke woensdagavond worden de paarden onder leiding van de voorzitter verdeeld onder de leden. Dit gebeurt een half uur voor aanvang van de les en leden dienen hierbij aanwezig te zijn.  Met alle verschillende paarden is er gelukkig altijd voor iedereen een leuk paard beschikbaar.

indoor arena les Hollandsche Manege BLOK

Veschillende soorten lidmaatschap

Bij A.S.R. BLOK zijn er verschillende soorten lidmaatschap (de contributie is echter voor iedereen gelijk). BLOK-leden die wekelijks willen rijden, kunnen in een vaste les rijden. Je komt dan elke week en als je niet kan zoek je een invaller.

Daarnaast kan je ook duo-ruiter worden. Dit betekent dat je één keer in de twee weken in de les rijdt, of in de even weken of in de oneven weken. Als je niet kan komen, kan je ruilen met een andere duo-ruiter of een invaller zoeken.

Een BLOK-lid kan ook invalruiter zijn. Dan zit het lid niet vast in een les, maar kan invallen voor mensen die niet kunnen. Dit wordt door de leden zelf geregeld in de Facebookgroep van A.S.R. BLOK en door het bestuur te mailen.

Instructie

De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs van de Hollandsche Manege.

rijles riding lesson BLOK

BLOK-leden kunnen zich opgeven voor springlessen (verschillende niveaus). En ook de  carrousel  is erg populair. Elke september en oktober worden er nieuwe teamleden gezocht om het carrousel team compleet te houden.