Activiteiten

A.S.R. BLOK organiseert jaarlijks vele activiteiten, zowel paardgerelateerd als niet-paardgerelateerd. Onze vaste uitjes zijn onder andere de DUDE-Cup, picknicken of BBQ’en in de zomer en het Wild Weekend Weg. Altijd al een keer willen uitwaaien op het strand te paard? BLOK organiseert één of meerdere keren in het jaar een strandrit. En als je ambitie meer bij de wedstrijden ligt, maar je hebt geen eigen paard of bijrijdpaard, dan kun je ook bij BLOK terecht voor studentenwedstrijden, ook wel Stedenontmoetingen (SO) genoemd. Klik op onderstaande links om meer te weten te komen over onze activiteiten.

Hier vind je de activiteitenplanning van 2022 – 2023.

Stedenontmoeting

De stedenontmoeting is een wedstrijd waarbij alle studenten ruiterverenigingen uit Nederland bij elkaar komen om een wedstrijd te rijden. Het is een uitstekende kans om wedstrijd te rijden als je geen eigen paard en trailer hebt. Het SO wordt jaarlijks georganiseerd door de SO-commissie en wordt meestal door elke ruitervereniging één keer per jaar georganiseerd. Dit betekent dat er elke maand ergens in Nederland wel een stedenontmoeting plaatsvindt. Op elk SO zijn er BLOK-leden aanwezig. Wil je ook een keer mee? Klik hier voor meer informatie over het rijden van wedstrijden.

Strand- en buitenritten

A.S.R. BLOK organiseert jaarlijks een aantal strand- en buitenritten. Buiten het lente- en zomerseizoen zijn de strandritten voor gevorderden erg populair, aangezien de paarden dan na 10.00 ’s ochtends het strand op mogen. Vergeet niet warme kleren en eventueel je regenjas aan te trekken! Ook minder gevorderde ruiters krijgen de kans om heerlijk buiten te rijden. Zij kunnen bijvoorbeeld mee doen met een duinrit of een rustige buitenrit. Ook wordt er jaarlijks een rassenrit gedaan. Dit is de voorgaande jaren met Ijslanders en Shires gedaan. Met de Ijslanders kun je meemaken hoe het voelt om in tölt te rijden en met de Shires wordt een spectaculaire Shire-race gedaan.

BH-CUP

Ieder jaar wordt er een A.S.R. BLOK versus a.s.r. H.O.R.S. toernooi georganiseerd. De twee zusterverenigingen gevestigd in de Hollandsche Manege strijden tijdens dit toernooi tegen elkaar middels pas de deux proefjes. Hierbij wordt in tweetallen een proefje op muziek gereden en de beste koppels komen in aanmerking voor de wisselprijs voor het beste proefje en het meest originele geheel. Ieder jaar staat de BH-cup in teken van een ander thema en wordt de dag afgesloten met een gezellig feest.

Nieuwe ledenweekend

Het Nieuwe Leden Weekend wordt jaarlijks een maand na de instelling van het nieuwe bestuur gehouden. Het weekend valt vaak eind oktober of begin november. Niet alleen nieuwe leden gaan mee op het Nieuwe Leden Weekend, maar ook oudere leden, wat dit weekend een leuke gelegenheid maakt om elkaar te leren kennen.

Wild weekend weg

Het Wild Weekend Weg is zoals de naam al zegt, een weekend waarin de leden een weekend weg gaan om lekker hard te crossen door de bossen. Oorspronkelijk gezien een weekend voor gevorderden, maar minder gevorderden die zelfstandig kunnen galopperen kunnen natuurlijk ook meedoen om eens te ervaren hoe het is om in volle galop door de bossen te gaan. Een weekend vol gezelligheid en wilde ervaringen dus!

Ludiek paardrijden

Naast alle buitenritten, wedstrijden en weekendjes weg proberen we ook regelmatig andere vormen van paardrijden uit. Denk bijvoorbeeld aan western rijden, paardenvoetbal en rijden met een dameszadel.

BLOK de hort op

BLOK de Hort op is ons maandelijkse uitje waarbij we iets niet-paardgerelateerd gaan doen, zoals een drankje doen in de mooiste kroegen van Amsterdam of picknicken in het park. Andere activiteiten die vaak terug komen zijn bootje varen, schaatsen, een avondje casino of bowlen. Iedereen mag aan BLOK de Hort op meedoen en het is leuk om iedereen eens een keer in gewone kleding te zien! Intro’s mogen vaak ook mee.

Dudecup

Elk jaar wordt de Dudecup gehouden. De Dudecup is een wisselbeker die gewonnen kan worden met een potje bowlen. Dit wordt elk jaar gedaan bij Bowlingcentrum K’Nijn in Amsterdam. Degene die de beste bowlingskills heeft wint de cup en mag hem een jaartje houden.