SO Cave ne Cadas

Afgelopen weekend was het laatste SO voor de zomer en reisden we af naar Tilburg voor SO Cave ne Cadas. Het SO begon later op de middag, dus we konden zaterdagochtend nog even lekker relaxen. Om stipt 14.00 uur verzamelden we bij het Amstelstation en vertrokken we naar Tilburg.

Bij aankomst gingen we loten om de paarden. Bij de dressuur hadden alleen Nikki en Pearl hetzelfde paard geloot en bij het springen had Nikki weer tegen iemand van BLOK geloot, namelijk tegen Marloes. Het meest gunstig is om niet tegen iemand van BLOK te loten, omdat BLOK dan kans maakt dat er op elk paard iemand doorgaat naar de (halve) finales. Hoe meer BLOK-leden in de (halve) finales, hoe beter!

Het was een ontzettend warm weekend, maar gelukkig mochten we van de jury in ons zomertenue rijden! Nicolette beet het spits af en reed een nette proef met haar paard Adios. Hij had flink wat aanmoediging van Nicolette nodig om echt door te lopen, maar uiteindelijk lukte dat goed! Het was het eerste SO voor Nicolette, maar ze heeft heel goed gereden! Helaas was ze niet door naar de halve finale.

Nicolette met Adios

Daarna reed Nikki op Sjors. Sjors was een erg leuk paard, een beetje tuiger-achtig, maar ze reed wel hem wel erg goed. Ook Sjors had wat aanmoediging nodig, maar het resulteerde in een nette proef. In de galop was hij lekker voorwaarts! Pearl moest ook op Sjors rijden en zij had hem lekker ontspannen aan het lopen. Uiteindelijk ging Pearl op Sjors door naar de halve finale.

Pearl met Sjors

Rayna toonde haar rijkunsten op het paard Edelweis. Een heel lief paardje, maar hij had wat moeite met de draf. Het liefste wou Edelweis de hele proef in galop rijden. Rayna kon hem goed controleren en probeerde zoveel mogelijk te draven. Ook had Edelweis last van pollen, dus had hij een netje over zijn neus. Rayna was ondanks haar goede proef helaas niet door naar de finale. Charlotte reed op het paard Coco en zette een heel ontspannen en goede proef neer. Het was een groot en heel lief paard. Ze had een klik met dit paard en ze was uiteindelijk door naar de halve finale.

Robin reed op het paard Topaz. Robin en Topaz waren een goede match, wat resulteerde in een nette proef! Helaas had Robin ook goede tegenstand en was zij niet door naar de halve finale. Daarna reden Carin en Marloes op Chamonix. In hun klasse waren ze maar met z’n drieën, dus zij reden sowieso op hetzelfde paard. Het was een echte merrie waar je respect voor moest hebben, maar wel duidelijk voor moest zijn. Beide dames hebben erg lekker gereden en vonden het een erg leuk paard. Ze zeiden allebei dat ze nog veel van dit paardje konden leren.

Kylie startte als laatste op het paard Camelot. Hij was een kasteel en erg groot. Kylie heeft hem goed gereden en hij ging als een speer. Ze kreeg hem lekker voorwaarts en het was een nette proef. Helaas was het niet genoeg voor de halve finale. Toen Kylie haar proef was afgelopen, was het tijd voor een borrel en daarna het feestje. Met de meiden van a.s.r. H.O.R.S. hebben we de eer van Amsterdam hoog gehouden en er een mooi feest van gemaakt. Er was zelfs nog een volkszanger die ons toezong met gezellige Nederlandse liederen. We hebben onze kelen schor gezongen en toen het alweer licht werd, gingen de laatste BLOK-leden naar bed.

Borrelen met BLOK en HORS

Zondagochtend moesten we allemaal alweer vroeg uit de veren, omdat Pearl en Charlotte mochten rijden in de halve finale. Ze reden allebei een sterke proef. Pearl was uiteindelijk door naar de finale en reed daar een hele goede proef! Ze moest rijden op het paard Champagne. Een lastig paard, maar het zag er heel goed uit. Ze heeft uiteindelijk zelfs de wedstrijd gewonnen!

Charlotte in de halve finale

Tussen de dressuurfinales en het springen was er een pauze. Toen konden we kijken naar een springconcours dat naast de manege werd georganiseerd. De springruiters konden zo nog wat laatste trucjes afkijken. Om 14.00 uur was het tijd voor het springen. Nikki en Marloes reden op Camelot, die bij het springen wel meer voorwaarts was dan bij Kylie in de dressuur. Nikki was door naar de halve finale. Ook Robin ging springen, maar zij was helaas niet door. Carin reed op Dreamer, een heel schattige pony. En de klik was er zeker want ze was door naar de halve finale.

Marloes en Camelot

In de halve finale ging het erg goed bij Carin en ze mocht door naar de finale! In de finale moest ze op het paard Champagne. Ze reed heel erg netjes! Het was helaas niet genoeg voor de winst, maar een hele mooie tweede plek voor Carin in het springen!

Aan het eind van de dag was de prijsuitreiking. Deze BLOK-leden hebben een prijs gekregen:
Bb-dressuur: Pearl 1e plek
Bb-dressuur: Charlotte 3e plek
B-springen: Carin 2e plek
B-springen: Nikki 4e plek

Het was echt een super leuk en goed georganiseerd weekend! De paarden waren heel erg lief en deden ondanks de hitte erg hun best voor ons! Met een tevreden en goed gevoel reden we aan het eind van de dag weer terug naar Amsterdam!