Carrouselwedstrijd Hollandsche Manege

Zondag 30 april reed de BLOK-carrousel de onderlinge wedstrijd op de Hollandsche Manege. Deze wedstrijd gaat tussen alle carrouselteams van de Hollandsche Manege. Vanwege de meivakantie deden De Amsterdammertjes (jeugdcarrousel) niet mee. De strijd ging dus tussen vier teams.

Het was een lange dag, want ’s ochtends verzamelden de BLOK-leden uit de carrousel al op de manege om de paarden te wassen en te vlechten. ’s Middags was het tijd om de proef te rijden. De BLOK-carrousel beet het spits af en deed dit heel erg goed. Er werd heel strak gereden en dit resulteerde ook in hoge cijfers van de jury.

Uiteindelijk werd de BLOK-carrousel eerste. Dit waren zij wel een beetje aan hun stand verplicht, aangezien zij het hoogste staan van de teams van de Hollandsche Manege in de ranking van de VCN. Dit maakte de vreugde echter niet minder. Iedereen was super blij en de carrouselleden ontvingen een mooi oranje lint en een grote beker. Daarnaast was de carrousel erg blij met het protocol en de beoordeling van de jury. Deze was erg goed en dit geeft goede moed richting de eerste divisiewedstrijd op 14 mei in Bunschoten.

Een traditie op de Hollandsche Manege is dat er na de onderlinge wedstrijd altijd samen met alle carrouselteams wordt gegeten. Iedereen maakt thuis iets lekkers, waardoor er een uitgebreid buffet ontstaat. Dit was erg gezellig en iedereen heeft een leuke dag gehad!

14 mei rijdt de BLOK-carrousel haar eerste divisiewedstrijd in Bunschoten. Hier kan het team zich plaatsen voor het NK Carrousel op 2 juli.