Carrouselwedstrijd Bunschoten

Zondag 14 mei was het eindelijk zover: de divisiewedstrijd (eerste divisie). Sinds oktober 2016 hebben we voor deze wedstrijd getraind en de manoeuvre eindeloos geoefend. We waren er helemaal klaar voor!

Zaterdagmiddag verzamelden wij ons al op de manege om de paarden klaar te maken. Naast het poetsen, vlechten en knotten bestaat het klaarmaken van de paarden vooral uit wassen, wassen en nog eens wassen! Een carrousel met 12 witte paarden ziet er ontzettend gaaf uit, maar helaas houden die paarden zichzelf niet wit. Gelukkig bestaat er zilvershampoo en kregen we alle paarden uiteindelijk schoon.

Zondagochtend arriveerde iedereen vroeg op de manege. Vol verwachting en hopend dat de paarden die gister wit waren, nog steeds wit zouden zijn. Na een aantal herstel- en schoonmaakwerkzaamheden was het tijd om de paarden in te laden in de veewagen. In totaal gingen er 17 paarden mee, omdat onze collega’s van de Van Aemstel Carrousel ook aan start kwamen in Bunschoten.

Na de aankomst op Stal Groenendaal hebben we de paarden uitgeladen en de Van Aemstel Carrousel geholpen met voorbereiden. Zij reden in de ochtendgroep en eindigden uiteindelijk op een zevende plaats. Na de lunch mochten wij (eindelijk) het paard op. Een aantal paarden waren wel wat druk, maar zij gedroegen zich heel goed. Bij het inrijden hebben we nog een aantal figuren geoefend en dit ging erg goed. We waren er klaar voor!

Onze proef ging ontzettend goed! De paarden voelden super en we hebben geen grote fouten gemaakt. De punten stonden op de spreekwoordelijke i en we reden erg strak. Het is altijd een opluchting als ‘’de molen’’ goed gaat. Dat is ons galopfiguur, waarbij twee groepen van zes op een volte naast elkaar galopperen. De rest van de figuren liepen ook voorspoedig. Toen wij uiteindelijk in ons BLOK halt hielden en gingen afgroeten, liep onze instructeur Vincent Valk naar ons toe en gaf ons een dikke knipoog. Toen wisten wij dat we het goed hadden gedaan!

Dan begint het lange wachten op de uitslag. Wij startten als tweede groep, dus we moesten nog zes proeven afwachten. De spanning liep steeds verder op. Een deel van ons team heeft de andere proeven gekeken en een ander deel ging liever wat anders doen. Bij de prijsuitreiking waren wij vol goede moed, maar helaas tevergeefs. We hoorden te vroeg onze naam door de speakers klinken. We zijn zevende geworden. Iets wat we niet zagen aankomen en waar we het niet mee eens zijn. Wij zijn trots op onze eigen prestatie en het is dan jammer dat de jury dit anders ziet. Ons tevreden gevoel werd op dat moment even overschaduwd door teleurstelling.

Twee dagen later is het al makkelijker relativeren. We hebben met z’n allen een super leuke dag gehad en feliciteren de andere carrouselgroepen uit onze divisie met hun prestaties. We zijn trots op onze paarden, die zich heel goed hebben gedragen. We kijken tevreden terug en weten dat wij het goed hebben gedaan en strak hebben gereden.

We willen Vincent Valk bedanken voor alle trainingen! Daarnaast Marlot, onze reserveruiter, die er was als we haar nodig hadden. Ook Ryana, de DJ die de muziek tijdens de wedstrijden perfect heeft verzorgd. Klaas heeft weer prachtige foto’s en een leuke film gemaakt! Verder iedereen die ons zondag of op andere wedstrijden heeft geholpen en als laatste alle supporters die ons zijn komen aanmoedigen!

https://www.youtube.com/watch?v=-urP-ZKFmWg&feature=youtu.be

 

nl_NLDutch