Dudecup

Vrijdag was het eindelijk zo ver! De Dudecup stond weer op het programma. Voor degene die (nog) niet weten wat de Dudecup is: de wisselbeker voor de jaarlijkse winnaar van het bowlen. Elk jaar wordt er een echte strijd geleverd om de beste bowler van BLOK te worden!

Voordat we vrijdag gingen bowlen, moesten we natuurlijk een goede bodem hebben. We hebben gegeten bij eetcafé Knabbel & Babbel. Het eten was erg lekker en het gaf ons de benodigde energie voor de krachtinspanning die we daarna moesten leveren.

Daarna gingen we weer naar bowlingcentrum Knijn, waar we anderhalf uur lang konden bowlen. We verdeelden de groep over de banen en de strijd was begonnen. Een aantal BLOK-leden had hun vriendjes meegenomen, dus de teams werden versterkt door mannelijke krachten. Voor de Dudecup deden zij voor spek en bonen mee, want die kan alleen gewonnen worden door BLOK-leden.

We merkten dat we allemaal een beetje in moesten komen. De eerste ballen gingen bij veel van ons in de goot. Toen we er goed inkwamen ging het veel beter. Kevin, de vriend van Charlotte, was een echte prof. Hij kon het heel goed en heeft een aantal van ons geholpen om hun techniek te verbeteren.

Nicol heeft de Dudecup vorig jaar gewonnen en was er dit jaar ook bij om de beker te verdedigen. In het begin was zij nog niet in topvorm en konden een aantal anderen haar nog bijhouden. Toen ze opgewarmd was, ging het beter en in de laatste beurten gooide ze maar liefst drie strikes!

Toen het afgelopen was, ging een strenge jury de punten optellen en de gemiddeldes berekenen. Bij de prijsuitreiking hield Kylie de spanning erin. Wie ging er dit keer winnen? Het verbaasde niemand dat Nicol er weer met de titel vandoor ging, want ze had erg veel punten gegooid! Kevin had uiteindelijk de hoogste score van iedereen.

Na het bowlen sloten we af met een drankje bij een café en was het tijd om na te praatten. Het was een erg gezellige avond en we gingen allemaal blij weer naar huis.