BLOK in het jaar 2020

De pandemie van 2020 heeft ook op het jaar van A.S.R. BLOK een hoop invloed gehad. Zo was het bestuur van 2019-2020 nog maar net aangesteld toen een week na SO BLOK in maart de eerste lockdown inging. Er kon toen bijna helemaal niet meer worden paardgereden op de manege. En ook konden leden niet meer gezellig samen gaan zitten voor een drankje en een hapje in de foyer. Dat was een groot gemis voor velen. Zeker ook omdat voor BLOK niet alleen het paardrijden maar juist ook de gezelligheid rondom het rijden centraal staat.

Na de lockdown van maart leek alles weer een beetje beter te gaan en was ook de renovatie van de Hollandsche Manege helemaal klaar. De foyer ziet er nu weer prachtig uit, en de nieuwe grote stallen en waanzinnige binnenrijbaan lijken weer als nieuw! Daar hebben we gelukkig nog een tijdje van kunnen genieten met z’n allen. Zo konden we weer samen genieten van het heerlijke eten bereid door de kookcommissie en ook konden er weer drankjes genuttigd worden aan de bar. Het bestuur van 2019-2020 had het zelfs voor elkaar gekregen een muziekbingo te organiseren! Tijdens de bingo deed iedereen fanatiek mee en hadden we allemaal een ‘foute’ outfit aangedaan. Al met al een hele geslaagde avond!

De nieuwe strengere maatregelen kwamen alleen snel weer. We mochten toen niet meer in de foyer zitten en ook mochten we niet meer te lang op de manege blijven. Gelukkig had het BLOK carrousel team nog wel wat tijd gehad om hun indrukwekkende proef te oefenen om in oktober op het laatste moment nog aan het VCN online meetmoment deel te kunnen nemen! Daarna konden de carrousel lessen niet meer doorgaan. Het team heeft gelukkig (naast een super score) hele positieve en aanmoedigende feedback gekregen.

Eind 2020 begon de strengste lockdown ooit en dat zorgde voor nog meer restricties. Het nieuwe bestuur (2020-2021) dat was aangesteld in september 2020 moest vindingrijk aanpassingsvermogen laten zien om alles zo veilig (en gezellig) mogelijk te laten verlopen. Zo regelden zij in eerste instantie een vervangende dressuur les tijdens het uur waarop de carrousel oorspronkelijk altijd trainde en probeerden ze iedereen betrokken te houden door de social media pagina’s volop te gebruiken. Ook begon dit bestuur met het publiceren van een maandelijkse nieuwsbrief zodat niemand wat miste!

De leden zijn zelf ook altijd enthousiast en betrokken gebleven. Ze hebben samen dit jaar heel wat meegemaakt en hebben steun kunnen vinden bij elkaar. De online activiteiten (borrels, quizzes, game night, etc.) waren dan ook goed bezocht, en altijd heel gezellig! Daarnaast hebben veel leden hun enthousiasme laten zien tijdens de kersttruienrit die toch ook in 2020 (met een paar aanpassingen) door kon gaan!

Nu is dat vreemde jaar voorbij en kijkt BLOK hoopvol naar de toekomst. BLOK blijft positief en zal er alles aan doen om leden een fijne studententijd vol met gezelligheid, paardrijden, drankjes en vriendschap te bieden!