Paardenvoetbal

Op woensdag 21 juni was er geen springles, maar gingen we iets anders spannends doen: paardenvoetballen! Dit kwam ook goed uit, want het was ontzettend warm woensdag! Zo konden we op een leuke manier toch nog paardrijden.

Twee teams, zes paarden, een scheidsrechter en een grote roze bal! Meer was er niet nodig om de wedstrijden te spelen. Er hadden zich twee teams opgegeven: team ‘Sunshine’ en team ‘Halve Volte’! Team Sunshine bestond uit Carin, Pearl en Robin en team Halve Volte uit Ilja, Fanny en Rayna. De paarden die voetbalden waren Hennesy, Jordan, Sam, Oliver, Tommy en Shakespeare.

Er werden drie wedstrijden gespeeld en bij elke wedstrijd werd van paard gewisseld. Het was ontzettend lachen! Voor de ruiters bleek het toch best lastig om goed te sturen en de bal de juiste kant op te krijgen. Gelukkig snapten de paarden goed wat de bedoeling was en schopten ze hard tegen de bal aan. Met de juiste stuurkunsten konden de BLOK-leden veel doelpunten scoren!

De ruiters werden steeds fanatieker en ook de paarden begonnen er steeds meer zin in te krijgen. Dit enthousiasme zorgde er wel eens voor dat de ruiters heel fanatiek met z’n allen op de bal afgingen, maar dat iedereen de bal miste. Ook stonden de ruiters soms vast en konden ze geen kant meer op. Gelukkig kon de (niet partijdige) scheidsrechter snel ingrijpen. Er was ook veel publiek aanwezig die beide teams hard aanmoedigden!

Team Sunshine won de eerste twee wedstrijden met 5-1 en ook de derde wedstrijd werd door hun gewonnen! Dit kwam met name omdat Shakespeare een natuurtalent bleek te zijn en met Robin veel doelpunten scoorde! Team Sunshine is de onbetwiste BLOK-voetbalkampioen!! Na de wedstrijden was het natuurlijk tijd voor de derde helft en werd er gezellig nagepraat en geborreld. Het was een hele leuke ervaring en een gezellige avond!