The Mill Ranch

Op zondag 21 mei was er een hele leuke buitenrit gepland bij The Mill Ranch! We stonden allemaal paraat om 8.15 uur bij het Amstelstation waar we met auto’s vertrokken richting Ede. Een enkele ruiter had zich verslapen (oeps!), maar gelukkig konden we haar net op tijd wakker bellen!

We werden warm ontvangen door Willem, Chantal, Irene en vele leuke hondjes. Het is een hele mooie manege en helemaal in westernstijl ingericht. In de kantine waren vele westernlaarzen, -zadels, – hoeden, medailles en bekers te vinden. Het was alsof we in een oude saloon binnenkwamen!

De paarden werden voor ons gezadeld met westernzadels en iedereen kreeg een heel leuk paard aangewezen; Jellybean, Brownie, Fudge, Spotify, Billy, Yoghurt, Frankie en nog vele anderen! Het werd al snel duidelijk dat de paarden heel goed zijn getraind en heel braaf naar de ruiters luisterden.

We vertrokken voor de Wildrit. We reden door hele mooie bossen en over de Ginkelse heide. Daar kwamen we zelfs nog een aantal wilde paarden tegen! De paarden hadden er heel veel zin in en er zat een lekker tempo in tijdens de galop. Het zonnetje scheen en iedereen was volop aan het genieten. Willem, een professionele western ruiter, kwam steeds langs iedereen rijden om te vragen hoe het ging en om feedback te geven. Vervolgens galoppeerde hij dan weer keihard naar voren toe!

Halverwege stopten we op een mooie locatie waar Willem en Irene foto’s van ons maakten. Deze kregen wij na de rit op een CD mee naar huis, wat een service! Op het einde van de rit heeft de groep zich opgesplitst in twee groepen. De groep die het aandurfde, ging een stuk in rengalop! Deze paarden kunnen ongelooflijk snel, het leek alsof je aan het vliegen was! Wat een ervaring! Na de rit werd ons nog een drankje aangeboden, waarna we voldaan weer terug reden naar Amsterdam.

Een hele leuk manege en geslaagde buitenrit!