Volle maanrit

Na een heerlijke zonnige dag verzamelden we 10 juni om 20.00 uur ’s avonds met een groepje van 10 BLOK-leden op het Amstel station. Iedereen was een beetje zenuwachtig want er stond iets heel spannends op de planning, namelijk… een volle maanrit! Op 50 minuten rijden van Amsterdam ligt manege Poelenburgh die ons mee namen op de rit van het jaar.

Daar aangekomen waren we onder de indruk van de manege. Het was net verbouwd en alles zag er mooi en ruim uit. Onze begeleider van de avond was Koen. Koen was een student uit Amsterdam (een potentieel BLOK-lid? ;)) en hij was een ervaren volle maan ruiter. Hij nam ons mee de stallen in en liet ons de paarden zien die vanavond mee gingen. Na een beetje stoeien had iedereen een paard gekozen (het ouderwetse loten kwam er zelfs aan te pas) en konden we gaan zadelen.

Het was al 22.00 uur toen we vertrokken richting het bos, de duinen en het strand. Toen we weggingen was het al best donker en ging de zon al onder. Iedereen was benieuwd hoe donker het zou zijn als we later weer terug naar stal zouden keren. Voor zover we het nog konden zien, was de omgeving prachtig!

Na een stuk stappen gingen we over naar draf en ook naar galop. Tijdens de galop deed de haflinger van Carin een gekke manoeuvre en viel hij over zijn eigen beentjes en nam Carin daarin mee. Daar lagen ze dan, met z’n tweetjes in het zand. Gelukkig stonden ze allebei weer rechtop voordat de meesten door hadden wat er aan de hand was. Gelukkig was er niets ergs aan de hand en hield Carin (en Quinto misschien ook wel) er alleen flinke spierpijn aan over.

Hoe verder we reden hoe donkerder het werd. Dit betekende dat we ons echt moesten overgeven aan de bewegingen van het paard. Volgens Koen kenden ze allemaal uitstekend de weg en hoefde we ons geen zorgen te maken. Hier had hij helemaal gelijk in!

Toen kwamen we bij het strand. Er woei een heerlijke frisse zomer wind en er hing nog een klein oranje laagje in de lucht van de zonsondergang. De volle maan verlichtte het strand nog een beetje, waardoor een sprookjesachtige sfeer ontstond. Na een stukje stappen gingen we over naar galop. Harder dan een hand galopje, maar rustiger dan dat je normaal het strand over zou racen. Het was heerlijk! Op de terugweg liepen we door de branding. Er was helemaal niemand op het strand behalve 10 BLOKkers, Koen en 11 hele lieve paarden.

Op de terugweg werd het pas echt donker. Schijnbaar hing de maan lager dan normaal, waardoor hij niet bijscheen, maar juist extra schaduwen creëerde. Dit was echt enorm spannend. Als je verder dan 2 meter van je voorganger vandaan kwam, kon je haar al helemaal niet meer zien! Er werd dan ook regelmatig gevraagd of iedereen er nog wel was.

Uiteindelijk waren we om 01.00 uur pas weer terug, maar gelukkig waren we onderweg in het donken niemand kwijtgeraakt. Super moe maar heel voldaan keerden we weer terug naar Amsterdam.

nl_NLDutch